Ενημέρωση απο την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής στη σύσκεψη της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου στο Κορωπί.

Σύσκεψη οινοποιών στο Κορωπί

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου στο Κορωπί το πρωί του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου παραβρέθηκε εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης από όλους τους αμπελουργούς και τους οινοπαραγωγούς, εκπροσώπους των συμμετεχόντων φορέων, κοινή διαπίστωση ήταν ότι η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί προκαλεί τρομακτικό αδιέξοδο και τεράστιες δυσκολίες στον αμπελοοινικό κλάδο και στις προσπάθειες που επιχειρούν όλα αυτά τα χρόνια οι αμπελουργοί – οινοποιοί για τη στήριξη, ενίσχυση και αναβάθμιση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής και ειδικά του κρασιού των Μεσογείων.

Στη σύντομη τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, αφού εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους εκπροσώπους του αμπελοοινικού κλάδου, δήλωσε ότι όντως τα προβλήματα που προκύπτουν από την αύξηση του ΦΠΑ αλλά και την επιβολή του ΕΦΚ στο κρασί είναι πολύ μεγάλα και οδηγούν σε παράλυση τη δραστηριότητά των οινοπαραγωγών, επιφέροντας παράλληλα σημαντικό πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του κρασιού της περιοχής.

Επιπλέον, ο κ. Φιλίππου ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει αναλάβει αξιόλογες πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα μέσω νέων προγραμμάτων που θα υλοποιήσει το διάστημα 2016 – 2020 μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Δεσμεύθηκε δε ότι θα σταθεί στο πλευρό των αμπελουργών και των οινοπαραγωγών στις αποφάσεις που θα λάβουν για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με την επιβολή του ΕΦΚ και εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του για το περιεχόμενο του ψηφίσματος που αποφασίστηκε στο πλαίσιο της συγκεκριμένης σύσκεψης και το οποίο θα υποβληθεί σε όλα τα κόμματα της βουλής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης: οι βουλευτές Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Βλάχος, Θανάσης Μπούρας, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Μαυρωτά και Κώστας Κατσίκης, από την Περιφέρεια Αττικής η Περιφερειακή σύμβουλος Εντεταλμένη Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Χριστάκη και ο Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής Απόστολος Τσιάμας, οι Δήμαρχοι Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης, Σπάτων – Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου, Παιανίας Σπύρος Στάμου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαρκοπούλου Χρήστος Δρίτσας.

 

Οι Τουριστικές Διαδρομές του Μαρμάρου στην Αττική.

Δρόμοι Μαρμάρου

  Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου στον Βαρνάβα από τη Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα με σκοπό την ανάδειξη των τουριστικών διαδρομών του μαρμάρου στην Αττική έδωσε το «παρών» ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

            Η ημερίδα διεξάχθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EXTRA – EXPO, στο οποίο συμμετέχουν πέντε χώρες της Ε.Ε: Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Βέλγιο. Τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη το μάρμαρο κατείχε κυρίαρχο ρόλο στον πολιτισμό, την ιστορία, αλλά και την οικονομία. Εκτός από την παρουσίαση του συγκεκριμένου προγράμματος και των αποτελεσμάτων του, επιδίωξη της ημερίδας ήταν η κινητοποίηση των τουριστικών πρακτόρων της χώρας και ιδιαίτερα της Αττικής, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ξένους επισκέπτες να ανακαλύψουν και να απολαύσουν τον υπέροχο κόσμο του μαρμάρου στην Αττική μέσα από συγκεκριμένες διαδρομές.

            Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, έγινε εκτενής αναφορά από τους υπεύθυνους του EXTRA – EXPO στη σπουδαιότητα που έχει για την ιστορία της χώρας μας το Μάρμαρο της Πεντέλης τόσο στα αρχαία όσο και στα νεώτερα χρόνια, καθώς πολλά μνημεία, κτίρια αλλά και γλυπτά είναι κατασκευασμένα από το πεντελικό μάρμαρο.

            Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής δήλωσε ότι είναι απόλυτα σύμφωνος με την πρωτοποριακή αυτή ιδέα της ανάδειξης των Δρόμων του Μαρμάρου στην Αττική και ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής στον Τομέα του Τουρισμού που ανακοινώθηκε πρόσφατα από την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου σε ειδική εκδήλωση, τονίζοντας ότι οι ενίσχυση των ειδικών κατηγοριών τουρισμού (π.χ. αγροτουρισμός, οινοτουρισμός, Δρόμοι του Μαρμάρου κλπ.) αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο κ. Φιλίππου δεσμεύθηκε να προτείνει προς ένταξη τους Δρόμους του Μαρμάρου στο Πρόγραμμα Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής. Επίσης, πρότεινε τις αμέσως προσεχείς ημέρες να συγκληθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) αλλά και των όμορων δήμων προκειμένου να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων για την ανάδειξη του συγκεκριμένου προγράμματος.

Κοπή πίτας ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ – Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής.

εκδήλωση ΑΠΕ Λαυρεωτική

Στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Ποδοσφαιρικού Σωματείου Α.Π.Ε. ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στο  κτίριο ΧΥΤΗΡΙΟ στο λιμάνι του Λαυρίου, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, όπου και τιμήθηκε με ειδική πλακέτα για τη βοήθεια που παρείχε η Περιφέρεια Αττικής για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου «ΠΑΝ. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Φιλίππου ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους ότι το έργο της κατασκευής ποδοσφαιρικού τάπητα και λοιπού εξοπλισμού για τις ανάγκες του γηπέδου του Δημοτικού Σταδίου, συνολικού προϋπολογισμού 520.000€ περίπου, έχει ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής και αναμένεται σύντομα η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Λαυρεωτικής. Η εκτίμηση είναι ότι εντός του καλοκαιριού, μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής ευχήθηκε καλή επιτυχία στην πορεία της ομάδας.

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: