Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Θανάσης Αυγερινός στο πλαίσιο των ημερών επισκέφτηκε χώρους φιλοξενίας ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Θανάσης Αυγερινός εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη και την Περιφέρειά μας που επιδεικνύει ενδιαφέρον αλλά και έμπρακτη βοήθεια και στήριξη στις ευπαθείς ομάδες, στο πλαίσιο των ημερών επισκέφτηκε σήμερα τρεις (3) χώρους φιλοξενίας ατόμων ΑμεΑ, παραδίδοντας είδη ρουχισμού και είδη προσωπικής φροντίδας

στα άτομα που φιλοξενούνται :

1). Την ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΗΤΙΚΩΣ ΥΣΤΕΡΟΥΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ (Ε.Γ.Ν.Υ.Α.) που μεριμνά για την προστασία, την περίθαλψη,

την διαπαιδαγώγηση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την σωματική αγωγή και την επαγγελματική κατάρτιση, καθώς και την αποκατάσταση, την κοινωνική προσαρμογή και την ενασχόληση με τα αθλητικά εφ’ όρου ζωής νοητικώς υστερούντων ατόμων, ηλικίας άνω των δεκαοκτώ (18) ετών, αμφοτέρων των φύλων. Σήμερα, υπηρεσίες προσφέρονται σε πάνω από πενήντα (50) άτομα με δείκτη νοημοσύνης μεγαλύτερο του 30.

2). Το Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» – Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων όπου φιλοξενούνται 52 ΑμεΑ με βαριά νοητική υστέρηση (IQ <30%).

 

3). Το ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» με εκπαιδευτική και ενταξιακή προσέγγιση για παιδιά και νέους με αυτισμό και νοητική αναπηρία. 

Στο ίδρυμα λειτουργούν τρία (3) μικτά τμήματα ημερήσιας διαβίωσης, στα οποία εντάσσονται νέοι και νέες με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή (αυτισμός), νοητική υστέρηση και σοβαρές επικοινωνιακές δυσκολίες.

Επίσης, λειτουργεί οικοτροφείο όπου σήμερα φιλοξενούνται 25 ωφελούμενοι

3 έως 30 ετών οι οποίοι αδυνατούν να φοιτούν ως εξωτερικοί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: