Απατζίδη Μαρία:Κατάθεση ερώτησης για προβλέψεις για τα παιδιά με αναπηρίες, διαταραχές, μαθησιακές δυσκολίες και αυτισμό

Η Μαρία Απατζίδη βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 13/12/2019 ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με  τις προβλέψεις για τα παιδιά με αναπηρίες, διαταραχές, μαθησιακές δυσκολίες και αυτισμό

Η κα Απατζίδη τόνισε την ανάγκη στήριξης των οικογενειών των παιδιών αυτών με μια σειρά από στοχευμένες  προτάσεις και παρεμβάσεις.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η καταγραφή των πραγματικών αναγκών των ατόμων που χρήζουν ειδικής αγωγής, η ένταξη στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) ορισμένων διαγνωστικών κατηγοριών που απουσιάζουν (π.χ Asperger), καθώς και η αποκατάσταση του αριθμού των θεραπειών σε μαθησιακές δυσκολίες, πρώιμη παρέμβαση, θεραπείες ενηλίκων. 

Είναι επίσης απαραίτητη η εξατομίκευση του θεραπευτικού προγράμματος με κατάργηση του χρονικού ορίου στη θεραπευτική παρέμβαση, ο επαναπροσδιορισμός του χρόνου αξιολόγησης και η διατήρηση των παιδιατρικών φυσικοθεραπευτών. Η κα Απατζίδη υπογράμμισε την αναγκαιότητα της συμμετοχής των οικογενειών των παιδιών αυτών σε διάλογο με τους αρμόδιους φορείς (ΕΟΠΥΥ, Υπουργείο Υγείας), ενώ τόνισε ότι θα ήταν χρήσιμη η διεξαγωγή σχετικής ημερίδας, προκειμένου να προωθηθεί η δημόσια διαβούλευση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών των παιδιών. 

 

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον Υπουργό για τα μέτρα τα οποία προτίθεται να λάβει με σκοπό  τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των παιδιών με αναπηρίες, διαταραχές, μαθησιακές δυσκολίες και αυτισμό και τη στήριξη των οικογενειών τους.

Επίκαιρες ερωτήσεις :

ΑΜΕΑ

ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΚΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΜΕΑ

Ειδική Αγωγή

Εκπαιδευτική πολιτική ΑΜΕΑ

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

ΟΑΕΔ Εργαζόμενοι

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: