Μέρισμα 700 ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά – Ποιοι το δικαιούνται

Τους δικαιούχους αλλά και τα ποσά του κοινωνικού μερίσματος ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ,  το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί αγγίζει 175.000.000  ευρώ και θα μοιραστεί σε 250.000 νοικοκυριά. Η ενίσχυση ύψους 700 ευρώ ανά νοικοκυριό χορηγείται σε 250.000 νοικοκυριά με 953.000 μέλη που ανήκουν στις ακόλουθες κοινωνικές ομάδες.

– Πρώτη ομάδαοικογένειες με τέσσερα παιδιά και πάνω με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Ο αριθμός των ωφελούμενων  νοικοκυριών είναι 19.140

– Δεύτερη ομάδα οικογένειες που τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος πάνω από 12 μήνες με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και με φορολογητέο εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Λαμβάνονται υπόψιν και μονογονεϊκές οικογένειες, με  τα ωφελούμενα  νοικοκυριά να είναι 163.778.

– Τρίτη ομάδα οικογένειες και οι δύο γονείς είναι μακροχρόνια άνεργοι με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και φορολογητέο εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση λαμβάνονται υπόψη και μονογονεϊκές οικογένειες αριθμός  νοικοκυριών 40.927.

– Οικογένειες με τέκνα ΑμεΑ με παιδιά έως 24 ετών αριθμός. Ο αριθμός των οφειλούμενων νοικοκυριών φτάνει 25.632

Τέλος, σύμφωνα με το Χ. Σταϊκούρα βρέθηκε ακόμα ένα ποσό ώστε να οικονομική ενίσχυση να λάβουν άλλοι 50.000 Έλληνες. Για να είναι δικαιούχοι θα πρέπει  τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς του  νοικοκυριού   να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 10 έτη, όπως προκύπτει από την υποβολή φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία δεκαετία. Και οι δύο γονείς του νοικοκυριού θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και το άθροισμα των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας είτε εξωτερικό αλλά και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολογιών να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

«Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση αλλά και συνολική διανομή του υπέρ πλεονάσματος δεν υποκαθιστά την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης αλλά υποδεικνύει ότι η Νέα Δημοκρατία νοιάζεται για τους πολλούς και εργάζεται με τους πολλούς και για τους πολλούς», ανάφερε κλείνοντας ο Υπουργός Οικονομικών.

liberal.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: