Νέα διοίκηση στον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας: Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις!

Με μια κίνηση ματ η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ απέδειξε τις προθέσεις της για την ανάπτυξη του δεύτερου λιμανιού της Αττικής, αυτού της Ραφήνας, τοποθετώντας επικεφαλής του Οργανισμού Λιμένος δύο στελέχη τα οποία έχουν και εμπειρία αλλά και τεχνογνωσία σε σχετικά θέματα.

Έτσι ανακοινώθηκε επισήμως ότι νέος πρόεδρος του Οργανισμού αναλαμβάνει ο δικηγόρος Πειραιά, Σπύρος Χρυσοφώτης και διευθύνουσα σύμβουλος η Ραφηνιώτισσα πολιτικός μηχανικός με ειδικότητα στα έργα υποδομής, Δέσποινα Γικάκη.

Ο κ. Χρυσοφώτης έχει εκπροσωπήσει διαχρονικά ως νομικός σύμβουλος μεγάλα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου (όπως δήμους, οργανισμούς κ.λπ.) και κατέχει μεγάλη εμπειρία σε ζητήματα άσκησης δημόσιας διοίκησης.

Χαίρει εκτίμησης σε στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων στον ναυτιλιακό και όχι μόνο χώρο ενώ πρόκειται για έναν άνθρωπο ήπιων τόνων, με εμπειρία στα κοινά, απόλυτη γνώση των νομικών ζητημάτων (λόγω επαγγέλματος) και της ελεύθερης αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται, άριστη αντίληψη των οικονομικών δεδομένων, ενώ τον χαρακτηρίζουν η μεθοδικότητα και η αποτελεσματικότητα.

Η Δέσποινα Γκικάκη θεωρείται ως ο άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά και από μέσα τις ιδιαιτερότητες όχι μόνο του λιμανιού της Ραφήνας αλλά και τη σχέση που αυτό έχει με την τοπική κοινωνία και έτσι μπορεί να συνδυάσει τις δυνατότητες ανάπτυξής του προς όφελος της ευρύτερης περιοχής.

Σημαντικό στοιχείο που αποδεικνύει την τεχνογνωσία της είναι το γεγονός ότι κατέχει master στο Port Management (Διοίκηση Λιμένων) το οποίο απέκτησε πρόσφατα έχονταν έτσι αποκτήσει τις πλέον σύγχρονες γνώσεις στον τομέα.

Ενδεικτική και της πρόθεσής της να «παντρέψει» την ανάπτυξη του λιμανιού με την ανάπτυξη και της πόλης της Ραφήνας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας είναι και η δήλωσή της με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της:

«Ευχαριστώ θερμά την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για την εμπιστοσύνη τους.

Αναλαμβάνω με αίσθημα ευθύνης τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΟΛΡ ΑΕ έχοντας ως γνώμονα τη σωστή διοίκηση και λειτουργία της, σε συνεργασία με το ΔΣ και το προσωπικό.

Επιδίωξη και στόχος μου είναι ο σωστός σχεδιασμός για την ανάπτυξη του λιμένα, σεβόμενη απόλυτα την πόλη της Ραφήνας και της ευρύτερης περιοχής, σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς θεσμικούς φορείς. Μόνο με τη σύμπνοια των τοπικών φορέων μπορούμε να προχωρήσουμε στην σωστή ανάπτυξη του λιμένα καθώς το λιμάνι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πόλη μας».

Ο κ. Χρυσοφώτης αναλαμβάνει στη θέση του κ. Κωνσταντίνου Γεωργόπουλου και η κα Γκικάκη στη θέση της κας Κατερίνας Αδαμοπούλου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: