δ.τ. Συνάντηση εκπροσώπων του Δήμου Σαρωνικού με κλιμάκιο του ΕΔΣΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Συνάντηση είχαν εκπρόσωποι του Δήμου Σαρωνικού, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Μπούτσης και ο Γενικός Γραμματέας Μιλτιάδης Κλάπας, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου με κλιμάκιο του ΕΔΣΝΑ, με αφορμή την αυτοψία που διενήργησαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου στον χώρο του αποκατεστημένου από την Περιφέρεια πρώην ΧΑΔΑ Καλυβίων.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το τεράστιο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων που αφορά τόσο τον Δήμο Σαρωνικού όσο και την Ανατολική Αττική στο σύνολό της.

Έως ότου θεσμοθετηθούν οι χώροι όπου θα γίνεται η συγκέντρωση και η διαλογή των απορριμμάτων, διαδικασία που είναι εκ των πραγμάτων αρκετά χρονοβόρα, συζητήθηκε ως προσωρινή λύση όλα τα ογκώδη αντικείμενα και τα σύμμεικτα απορρίμματα να μεταφέρονται αποκλειστικά και μόνο με οχήματα του δήμου στον χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης. Εκεί θα γίνεται η διαλογή και ο διαχωρισμός των απορριμμάτων και μέσα σε λίγες ημέρες θα προωθούνται τα απορρίμματα τόσο τα κλαδιά όσο και τα υπόλοιπα σύμμεικτα – διαχωρισμένα πλέον – στον ΕΔΣΝΑ.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Φιλίππου δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να βρει τρόπο για την αποκομιδή  του μεγάλου όγκου των απορριμμάτων και των ογκωδών αντικειμένων που κληρονόμησε από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου και ευελπιστεί σε συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων για την επίλυση του δύσκολου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: