Η κ. Ράικου προσήλθε σήμερα στο εισαγγελικό γραφείο μετά την κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και έδωσε πολύωρη κατάθεση. Στη συνέχεια αποχώρησε, και επέστεψε στο εισαγγελικό γραφείο, προσκομίζοντας έγγραφα και στοιχεία, για να συνεχίσει την κατάθεσή της, η οποία έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεσή της, η κ. Ράικου αναφέρθηκε σε όσα έχει καταγγείλει με επιστολές, έγγραφα, κ.λπ. την επίμαχη περίοδο κατά την οποία «οδηγήθηκε σε παραίτηση από τη θέση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Ράικου, τον Μάρτιο του 2017, παραιτήθηκε από τη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, καταγγέλλοντας παράκεντρα εξουσίας που εμποδίζουν την έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ η Ελένη Ράικου κατέθεσε στοιχεία για  παρεμβάσεις του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» σε διάφορες υποθέσεις ενώ μίλησε για αντιθεσμικές πρακτικές και παρασκηνιακές κινήσεις του πρώην υπουργού.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η Ελένη Ράικου όσα και σε άλλο χρόνο είχε καταγγείλει σε σχέση με τον ρόλο «Ρασπούτιν» ότι «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος νταβατζή», υποδείκνυε πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να υπάρξει άμεσα άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησής της, αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε «άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν». Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών.