Κοινωφελής Εργασία: Τροπολογία για τρίμηνη παράταση συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας στους δήμους

Με τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίζεται αύριο από τη Βουλή επεκτείνεται κατά τρεις μήνες η χρονική διάρκεια και τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους 276 δήμους της χώρας για 30.333 εργαζόμενους.

Ειδικότερα με την επέκταση του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας»  οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους και μετά τις 10 Ιουνίου, που λήγουν οι συμβάσεις τους, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα με την τροπολογία «προβλέπεται η επέκταση της χρονικής διάρκειας των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα και για τους ωφελούμενους που απασχολούνται σε δήμους και περιφέρειες  μέχρι την έκδοση των προσωρινών πινάκων κατάταξης στο πλαίσιο της ΣΟΧ 3/2018 και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 30.09.2019, αντί 28 28.6.2019 που ισχύει…».

Να σημειωθεί ότι οι ωφελούμενοι του προγράμματος  απασχολούνται: για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας και για τη λειτουργία οργανωμένων εγκαταστάσεων προσφύγων και μεταναστών, όπως χώρων υποδοχής ή/και ταυτοποίησης, δομών προσωρινής φιλοξενίας ή/ και προσωρινής υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.

Οι δαπάνες  της επιπλέον χρηματοδότησης του προγράμματος  ανέρχεται στο ποσό των 641.000 ευρώ και θα καλυφθούν είτε από τον τακτικό προϋπολογισμό, ή και από ιδίους πόρους του ΟΑΕΔ, ή και από το ΠΔΕ, ή άλλους εθνικούς πόρους.

localit.gr

Αναλυτικά η τροπολογία

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/11030937.pdf

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: