δ.τ.Χρήστος Τσιγαρίδας : Κίνδυνος από τη στέγη του Λυκείου Αναβύσσου.

Να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην ασφάλεια των παιδιών μας!

Όπως ενημερωθήκαμε από τον Σύλλογο Γονέων του ΓΕ.Λ. Αναβύσσου, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη στέγη του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Λύκειο.

Τα δοκάρια της κεραμοσκεπής έχουν υποστεί σημαντική φθορά, με αποτέλεσμα η σκεπή να «κάθεται» σε κάποια σημεία.

Αυτό, εκτός από τον κίνδυνο της κατάρρευσης, δημιουργεί διόδους για το νερό της βροχής, με αποτέλεσμα, λόγω του μεγάλου βάρους και του χρόνου παραμονής εκεί του λιμνάζοντος νερού, να κινδυνεύει η στατικότητα της πλάκας της οροφής και να εισχωρεί η υγρασία στην εσωτερική πλευρά της, προκαλώντας έως και πτώση σοβάδων στις αίθουσες.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Σύλλογος, ενώ το ΓΕ.Λ. δέχτηκε τη δωρεά 12 καινούριων Η/Υ από τον κ. Μαρτίνο, στην αίθουσα του εργαστηρίου τοποθετήθηκαν και είναι σε χρήση των μαθητών μόνο οι μισοί, διότι η υγρασία και η πτώση σοβάδων στην υπόλοιπη αίθουσα, καθιστά αδύνατη και επικίνδυνη την εγκατάσταση και χρήση των υπολοίπων.

Για τα προβλήματα αυτά, είναι ενήμερη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία πραγματοποίησε αυτοψία τον Ιανουάριο του 2019, διαπιστώνοντας τον εγκλωβισμό 2 κυβικών μέτρων περίπου νερού (!), στην πλάκα του κτιρίου, όπως επίσης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χαρίτος, με την άδεια του οποίου, την 26/1/2019, ειδικός τεχνικός διαπίστωσε την επικίνδυνη φθορά των δοκών στήριξης της κεραμοσκεπής. Όλα τα παραπάνω, έγιναν κατόπιν ενεργειών της Διευθύντριας του ΓΕ.Λ.

Ο Σύλλογος, ενημέρωσε και τον Δήμαρχο Σαρωνικού, για το πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια αντίδραση από τον Δήμο.

Είναι άμεση ανάγκη να διορθωθεί τώρα το πρόβλημα, για να αποφύγουμε πιθανά ατυχήματα, αλλά και διότι η πάροδος επιπλέον χρόνου μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα σε σημείο μη αναστρέψιμο.

Θεωρούμε ότι η ασφάλεια των παιδιών μας είναι πάνω απ’ όλα και εδώ δεν χωρούν αναβολές και δεν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου: «δεν υπάρχουν λεφτά».

Είναι απαράδεκτο, από τον Ιανουάριο, να μην έχει ξεκινήσει τουλάχιστον μια μελέτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος!

Είναι ανάγκη, η ανακατασκευή της σκεπής του Λυκείου να προγραμματιστεί άμεσα και να προκριθεί έναντι οποιουδήποτε άλλου έργου ή «έργου», που γίνεται αυτή τη στιγμή στο Δήμο.

Καλούμε τον Δήμαρχο να ενεργήσει άμεσα, να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των μαθητών, έστω κι αν μείνουν πίσω έργα καλλωπισμού και βιτρίνας.

Θα παρακολουθούμε στενά το θέμα και ελπίζουμε στην ανταπόκριση του Δημάρχου.

 

Χρήστος Τσιγαρίδας

Ταξίαρχος Ελληνικής Αστυνομίας Ε.Α.

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Σαρωνικού

Βασ. Κωνσταντίνου 5, Τ.Κ.19013 Ανάβυσσος

Τηλ.: 2291040791, 6936544087

e-mail: neapnoi@saronikos.page                                

https://saronikos-neapnoi.blogspot.com

 Αλλάξτε την εικόνα!

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.