Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γε.Λ. Αναβύσσου: Άμεση ανάγκη ανακατασκευής της στέγης του ΓΕ.Λ. Αναβύσσου

Όπως ενημερωθήκαμε από την Διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Αναβύσσου, κα Αλίκη Ροντογιάννη και διαπιστώσαμε και οι ίδιοι, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη στέγη του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Λύκειο.

Τα δοκάρια της κεραμοσκεπής έχουν υποστεί σημαντική φθορά, με αποτέλεσμα η σκεπή να «κάθεται» σε κάποια σημεία.

Αυτό, εκτός από τον κίνδυνο της κατάρρευσης, δημιουργεί διόδους για το νερό της βροχής, με αποτέλεσμα, λόγω του μεγάλου βάρους και του χρόνου παραμονής εκεί του λιμνάζοντος νερού, να κινδυνεύει η στατικότητα της πλάκας της οροφής και να εισχωρεί η υγρασία στην εσωτερική πλευρά της, προκαλώντας έως και πτώση σοβάδων στις αίθουσες.

Να σημειώσουμε, ότι ενώ το ΓΕ.Λ. δέχτηκε τη δωρεά 12 καινούριων Η/Υ από τον κ. Μαρτίνο, στην αίθουσα του εργαστηρίου τοποθετήθηκαν και είναι σε χρήση των μαθητών μόνο οι μισοί, διότι η υγρασία και η πτώση σοβάδων στην υπόλοιπη αίθουσα, καθιστά αδύνατη και επικίνδυνη την εγκατάσταση και χρήση των υπολοίπων.

 

Για τα προβλήματα αυτά, είναι ενήμερη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία πραγματοποίησε αυτοψία τον Ιανουάριο του 2019, διαπιστώνοντας τον εγκλωβισμό 2 κυβικών μέτρων περίπου νερού, στην πλάκα του κτιρίου, όπως επίσης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χαρίτος, με την άδεια του οποίου, την 26/1/2019, ειδικός τεχνικός διαπίστωσε την επικίνδυνη φθορά των δοκών στήριξης της κεραμοσκεπής. όλα τα παραπάνω, έγιναν κατόπιν ενεργειών της Διευθύντριας του ΓΕ.Λ.

 

Είναι άμεση ανάγκη να διορθωθεί τώρα το πρόβλημα, για να αποφύγουμε πιθανά ατυχήματα, αλλά και διότι η πάροδος επιπλέον χρόνου μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα σε σημείο μη αναστρέψιμο. Στην κατεύθυνση αυτή, ενημερώσαμε με επιστολή μας την 30/03/2019, τόσο τον Δήμαρχό μας κ. Γιώργο Σωφρόνη, όσο και εκ νέου τη Σχολική Επιτροπή, ζητώντας να μας απαντήσουν εντός μιας εβδομάδας για τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβούν, ώστε να λυθεί το πρόβλημα, καθώς θεωρούμε ότι το ζήτημα είναι εξαιρετικά επείγον.

 

Μη έχοντας λάβει απάντηση, ακόμη και με δεδομένη την επικινδυνότητα της συνέχισης αυτής της κατάστασης, καλούμε και δημόσια τους υπεύθυνους να ενεργήσουν άμεσα, για την ασφάλεια των παιδιών μας.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Γενικού Λυκείου Αναβύσσου

 

           

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: