Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά, που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή της Στροφυλιάς, στην δυτική Αχαΐα και επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Αχαΐα και την Ηλεία.

Πάνω από 15 οχήματα 30 άνδρες, με 15 άτομα πεζοπόρο από Ηλεία και Αχαΐα, έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν ρίψεις και από δύο αεροπλάνα Καναντέρ και από ένα σούπερ πούμα, ελικόπτερο.

Επί ποδός βρίσκεται και η Πολιτική Προστασία, η οποία συνδράμει με υδροφόρες στο έργο της πυρόσβεσης.

Το έργο της πυρόσβεσης, δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Από τη φωτιά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος βρίσκεται επί τόπου, «είναι μία από τις μεγαλύτερες φωτιές και το πύρινο μέτωπο καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή.»

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης τονίζει «έχω ζητήσει να επιχειρήσουν εναέρια μέσα, διότι χωρίς την συνδρομή τους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η φωτιά, με δεδομένο ότι είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες.»

Πηγή: thebest.gr
Φωτογραφίες-βίντεο:ilialive.gr