Κυβέρνηση Ζάεφ: Οι πολίτες μας θα είναι «Μακεδόνες», η γλώσσα «μακεδονική»-Ν. Κοτζιάς: «Βόρεια Μακεδονία» καλώς ήρθες στη ζωή μας

Οι πολίτες της πΓΔΜ «θα είναι Μακεδόνες/πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» και «η γλώσσα μακεδονική και θα αναγνωρίζεται διεθνώς από όλους τους συμμάχους» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, μετά το τέλος της ψηφοφορίας, με την οποία εγκρίθηκαν οι συνταγματικές αλλαγές στο πλαίσιο της υλοποίησης της συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της πΓΔΜ υπογραμμίζει ότι η πραγματοποίηση αυτών των στόχων που είχαν τεθεί έγινε με προσαρμογή του γεωγραφικού προσδιορισμού σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και τονίζει ότι «η μακεδονική γλώσσα θα αναγνωρίζεται διεθνώς απ’ όλους τους συμμάχους. Ο εθνικός μας ύμνος, η σημαία μας, παραμένουν ίδια και προστατεύονται. Οι πολίτες μας θα είναι Μακεδόνες/πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας». 

Επίσης, συγχαίρει «όλους τους πολίτες και όλα τα μέλη της Βουλής που ανέλαβαν την ευθύνη, με την οποία η χώρα ανοίγει τις πόρτες για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ», σημειώνοντας ότι «οι πολίτες της Δημοκρατίας, μέσω των αντιπροσώπων τους στη Βουλή, απόψε, που αποδέχθηκαν της συνταγματικές αλλαγές, έγραψαν ένα νέο, ιστορικό κεφάλαιο για τη χώρα μας»

Παράλληλα σημειώνει πως η υπερψήφιση των τροπολογιών δείχνει «υπευθυνότητα και ισχυρό πατριωτισμό», καθώς φέρνει τη χώρα κοντά σε δύο μεγάλους στόχους: την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. «Οι βουλευτές ψήφισαν μια συμφωνία που επιτρέπει τη διεθνή ολοκλήρωση και αναγνώριση της χώρας μας ως κυρίαρχου κράτους, με πλήρη επιβεβαίωση της ταυτότητας των Μακεδόνων και όλων των πολιτών», επισημαίνεται.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, η σημερινή ημέρα «ανοίγει ένα νέο, λαμπρό κεφάλαιο για όλους τους πολίτες της χώρας και για το μέλλον των παιδιών μας».

Ν. Κοτζιάς: «Βόρεια Μακεδονία» καλώς ήρθες στη ζωή μας

Με ανάρτηση στο twitter αντέδρασε ο Νίκος Κοτζιάς στην υπερψήφιση της συνταγματικής αναθεώρησης από τη Βουλή της πΓΔΜ, καλωσορίζοντας παράλληλα τη «Βόρεια Μακεδονία».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως είχε επικοινωνία με τους Ζόραν Ζάεφ και Νικόλα Ντιμιτρόφ, ενώ τόνισε πως η Ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή.

liberal.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: