Εγκαινιάζεται το Σπίτι των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σαρωνικού Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

Ξεκινά στις νέες εγκαταστάσεις η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Σαρωνικού

Νέες κοινωνικές δομές για τη στήριξη των δημοτών που έχουν ανάγκη, αλλά και έναν νέο χώρο παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, εγκαινιάζει ο Δήμος Σαρωνικού την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, στις 20.00.

Το «Σπίτι των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σαρωνικού» βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 24, στα Καλύβια και θα στεγάζει στο εξής μια σειρά από νέες και υφιστάμενες δομές.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαο, ενώ ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης θα παρουσιάσει τους σκοπούς και το αντικείμενο των δομών που θα φιλοξενηθούν στις νέες εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, στο Σπίτι των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σαρωνικού θα λειτουργούν, σε πρώτη φάση, οι εξής κοινωνικές δομές:

  • Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σαρωνικού: μια νέα δομή, μέσω της οποίας ο πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για υπηρεσίες και προγράμματα που παρέχουν κοινωνική φροντίδα σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Κοινότητας θα παρέχει υπηρεσίες υποδοχής και ενημέρωσης των πολιτών, ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες, διασύνδεση με υπηρεσίες, δομές και κοινωνικές προγράμματα, καθώς και παραπομπή αιτημάτων σε υπηρεσίες απασχόλησης. Επίσης, θα διοργανώνει εκδηλώσεις με επιμορφωτικό, επικοινωνιακό και κοινωνικό περιεχόμενο. Η δομή στελεχώνεται από δύο κοινωνικούς λειτουργούς.
  • Κοινωνικό Φαρμακείο: νέα δομή του Δήμου Σαρωνικού, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχει δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη σε άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας, ή δεν διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη. Τα φάρμακα εξασφαλίζονται μέσω συνεργασιών με φαρμακευτικές εταιρίες και φαρμακεία της περιοχής, καθώς και με τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών. Το Κοινωνικό Φαρμακείο στελεχώνεται από έναν φαρμακοποιό και μια κοινωνική λειτουργό.
  • Κοινωνικό Παντοπωλείο: δομή που ήδη λειτουργεί στο Δήμο Σαρωνικού, για την παροχή τροφίμων, ειδών παντοπωλείου, ειδών ατομικής υγιεινής κ.ά. σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Οι παραπάνω κοινωνικές δομές λειτουργούν με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.