Περιφερειακή Ενότητα Αν. Αττικής: Ενημέρωση

Δύο ακόμα έργα για την Ανατολική Αττική εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Σύσκεψη για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Δύο ακόμα έργα για την Ανατολική Αττική εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

            Την έγκριση δύο ακόμα έργων για την Ανατολική Αττική αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στη χθεσινή (13/7) συνεδρίαση, συμβάλλοντας στην περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.

            Πρόκειται για την «Ανακατασκευή χλοοτάπητα και δικτύων αποστράγγισης στο Δημοτικό Στάδιο Βουλιαγμένης», έργο συνολικού προϋπολογισμού 399.909,97€ (με ΦΠΑ), με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου, για το οποίο εγκρίθηκε η σύναψη και οι όροι προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι να λυθεί αποτελεσματικά και μόνιμα το χρόνιο πρόβλημα αποστράγγισης του γηπέδου ποδοσφαίρου του Δημοτικού Σταδίου Βουλιαγμένης. Η κατασκευή νέου αποστραγγιστικού δικτύου θα αποκαταστήσει πλήρως τη λειτουργικότητα του γηπέδου και θα εξασφαλίσει την ασφαλή χρήση του από τους αθλούμενους. Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης ενώ η χρηματοδότησή του θα γίνει από πόρους της Περιφέρειας.

            Επιπλέον, το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Συλλογή, Μεταφορά, Επεξεργασία και Διάθεση Λυμάτων Καλάμου και Αγίων Αποστόλων Δήμου Ωρωπού» (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Νάσος Αναγνωστόπουλος), το οποίο κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό καθώς ο οικισμός του Καλάμου και η παραλιακή οικιστική ζώνη των Αγίων Αποστόλων δεν διαθέτουν δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου (αποχέτευση και ΕΕΛ Καλάμου) εκτιμάται σε 32.000.000€, φορέας του είναι ο Δήμος Ωρωπού και αρμόδια υπηρεσία η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

Σύσκεψη για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

 Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 13 Ιουλίου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής στην Παλλήνη με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

            Στη σύσκεψη που έγινε στο πλαίσιο της υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων, η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τρόπο υλοποίησης των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων των δήμων και τη χρηματοδότησή τους, στη διαχείριση των κλαδεμάτων, αλλά και την εφαρμογή ολοκληρωμένης ανακύκλωσης σύμφωνα με όσα επιτάσσει η ευρωπαϊκή και η ελληνική νομοθεσία. Από την πλευρά του ΕΔΣΝΑ, υπήρξε η δέσμευση ότι ο σύνδεσμος είναι σε θέση να διαθέσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό για τις παραπάνω δράσεις.

            Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Νάσος Αναγνωστόπουλος, από τον ΕΔΣΝΑ η Αντιπρόεδρος Αφροδίτη Μπιζά, ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Δρίβας και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Σταύρος Ιατρού, οι Δήμαρχοι Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος και Σπάτων – Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σπύρος Πάντζας, Πάρις Ευαγγελίου και Παύλος Καμάρας, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους δήμους Αχαρνών, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Διονύσου, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου, Παλλήνης,  Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κομποστοποίησης Δημήτρης Κανακόπουλος και ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων ΠΕΑΑ Γιάννης Ασπρουλάκης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: