Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου στην Επιτροπή Παρακολούθησης Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, έλαβε χώρα η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης (Monitoring Committee) του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης που συνεδρίασε στο Χάρκοβο της Ουκρανίας. Στην επιτροπή έλαβε μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, εκπροσωπώντας την Ελληνική αντιπροσωπεία.

Στη Συνεδρίαση της Επιτροπής παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν Εκθέσεις σε σχέση με την εφαρμογή του Χάρτη Τοπικής και Περιφερειακής Δημοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης πολλών κρατών μελών (Ιταλία, Μολδαβία, Βέλγιο, Σερβία, κλπ.).

Στη συζήτηση του θέματος για τους Δήμους της Βόρειας Κύπρου ο κ. Φιλίππου, μετά από συνεννόηση με την Κυπριακή Αντιπροσωπεία, έκανε παρέμβαση και ζήτησε από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης να μην συζητηθεί το εν λόγω θέμα διότι είναι εκτός αρμοδιότητας της συγκεκριμένης επιτροπής και κυρίως επειδή οι Δήμοι της Βόρειας Κύπρου μετέχουν ως παρατηρητές στην ολομέλεια του Κογκρέσου. Το θέμα αναβλήθηκε και μετά από πρόταση του Πρόεδρου.

Συνημμένο το πλήρες κείμενο της παρέμβασης.

Κείμενο παρέμβασης Φιλίππου στο Χάρκοβο

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: