Στη Βουλή έφεραν οι 4 βουλευτές Αττικής της Ν.Δ. την “αξιοποίηση” της παραλίας Αλυκών Αναβύσσου από την ΕΤΑΔ Α.Ε.!

Ερώτηση προς του υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών κατέθεσαν οι 4 βουλευτές Αττικής της Ν.Δ. (Μ. Βορίδης, Γ. Μαρτίνου, Γ. Βλάχος, Θ. Μπούρας), για τον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ ΑΕ με στόχο την “αξιοποίηση” της παραλίας Αλυκών Αναβύσσου.
 

notioanatolika.gr

Επικαλούμενοι το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Σαρωνικού οι 4 βουλευτές ζητούν από τους δύο υπουργούς να απαντήσουν εάν “σκοπεύει η Κυβέρνηση να παρέμβει στην ΕΤΑΔ Α.Ε. προκειμένου να αναβληθεί ο διαγωνισμός μέχρι να υπάρξει ουσιαστική διαβούλευση με τον Δήμο Σαρωνικού, έτσι ώστε πριν προχωρήσει σε οποιοδήποτε μορφή αξιοποιήσεως να έχει έρθει σε συμφωνία με τον Δήμο Σαρωνικού για τον τρόπο αξιοποιήσεως των Αλυκών Αναβύσσου”.

Σημειωτέον ότι οι υπουργοί οφείλουν να απαντήσουν στο εάν ο διαγωνισμός σκοπεύει να αναβληθεί και όχι να ανασταλεί προσωρινά όπως πέτυχε ο Δήμος Σαρωνικού με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Στην ερώτησή τους οι “γαλάζιοι” βουλευτές Αττικής υιοθετώντας το ψήφισμα του Δήμου Σαρωνικού επισημαίνουν ότι ο διαγωνισμός επισπεύδεται χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστική διαβούλευση με τον δήμο για τον τρόπο αξιοποίησης αλλά και χωρίς αυτός (σ.σ.: ο δήμος) να έχει λάβει οποιαδήποτε απάντηση σε πρόταση αξιοποιήσεως που έχει καταθέσει.

Παράλληλα υπογραμμίζουν, πάντοτε στο πλαίσιο του ψηφίσματος του δημ. συμβουλίου ότι ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ ΑΕ “προβλέπει υπερεκμετάλλευση στις παραλίες με τρόπο ώστε να μην αφήνει περιθώριο ανεμπόδιστης χρήσης έστω τμήματος της παραλίας στους πολίτες, οδηγώντας ουσιαστικά σε κλείσιμο της παραλίας αλλά και τη “δημιουργία χώρων σταθμεύσεως οχημάτων χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για την διασφάλιση δωρεάν χώρων σταθμεύσεως για τους Δημότες του Δήμου Σαρωνικού”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Βορίδης, Μαρτίνου, Βλάχος και Μπούρας είχαν παραστεί και είχαν τοποθετηθεί στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σαρωνικού, το απόγευμα της Δευτέρας και εκεί είχαν δεσμευθεί για την κατάθεση της συγκεκριμένης ερώτησης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: