Γιατί η υπερεκμετάλλευση της παραλίας Αναβύσσου θα οδηγήσει στον οριστικό μαρασμό των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής.

Αξίζει για λίγα ευρώ στο υπερταμείο να κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις σε Π. Φώκαια και Ανάβυσσο;

 

Γράφει ο Ευάγγελος Μιχάλης

Μελετώντας το διαγωνισμό που προκήρυξε η Ε.Τ.Α.Δ.  για παραχώρηση σε ιδιωτική εκμετάλλευση 22 στρέμματων  της παραλίας Αναβύσσου δηλαδή τη δημιουργία 5 αναψυκτηρίων, την ανάπτυξη και  εκμετάλλευση ομπρελοκαθισμάτων, καθώς και την χρήση των parking με αντίτιμο,  γίνεται εύκολα κατανοητό, πως αν υλοποιηθεί,  θα έχει ως μοναδικό σκοπό την οικονομική υπερεκμετάλλευση των επισκεπτών της παραλίας.

Το πολυπόθητο μπάνιο αναψυχής στη θάλασσα θα περνά καταρχήν από το κόστος του υπαίθριου parking αφού η στάθμευση θα πάψει να είναι δωρεάν, θα ακολουθεί η χρέωση στα ομπρελοκαθίσματα, ( φανταστείτε το κόστος για μία τετραμελή οικογένεια ) και ότι έχει απομείνει από το βαλάντιο του επισκέπτη, θα καταναλώνετε σε ένα από τα πέντε αναψυκτήρια ( καφέ, σάντουιτς, κλπ ).

Το αποτέλεσμα συνεπώς θα είναι ή ο περιορισμός των επισκεπτών ή η πλήρης οικονομική τους αποστράγγιση στο χώρο της παραλίας.

Με δεδομένο ότι, στην ευρύτερη περιοχή της Π. Φώκαιας και της Αναβύσσου, δραστηριοποιούνται μικρές επιχειρήσεις που σήμερα συντηρούνται κατά πολύ μεγάλο μέρος από την επισκεψιμότητα της παραλίας που αγγίζει ( ακριβώς λόγω του ελεύθερου της χρήσης.) εκατοντάδες χιλιάδες κάθε καλοκαίρι το οικονομικό χτύπημα θα είναι τεράστιο.

Θα βρεθούμε λοιπόν μπροστά στο εξής παράλογο: Οι Δημότες να πληρώνουν για το καθαρισμό και τη συντήρηση της παραλίας μέσα από τα δημοτικά τέλη χωρίς κανένα όφελος από αυτή, ούτε καν της αναψυχής ενός απλού μπάνιου στη θάλασσα.

Εκτός συνεπώς από τα επιχειρήματα για τη μη υλοποίηση του συγκεκριμένου διαγωνισμού που έχουν να κάνουν με συνταγματική πρόβλεψη για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες,ή αν η διαχείριση πρέπει να ανήκει στους ΟΤΑ ή στο υπερταμείο,επιτρέψτε μου να προσθέσω άλλο ένα:

Αξίζει για λίγα ευρώ στο υπερταμείο να κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις σε Π. Φώκαια και Ανάβυσσο;

 

Ευάγγελος Μιχάλης

-Συμπαραστάτης του δημότη και

της Επιχείρησης Δήμου Σαρωνικού

-Πρόεδρος του Δικτύου  Δημοτικών

και Περιφερειακών Συμπραστατών

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: