Πέτρος Φιλίππου: Οι παραλίες να παραμείνουν ελεύθερες για όλους τους πολίτες.

Επιστολή με την οποία ζητά να παραμείνουν ελεύθερες οι παραλίες για όλους τους πολίτες απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,

 

τους υπουργούς Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη, Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο και Τουρισμού Ελ. Κουντουρά, καθώς και στους βουλευτές Περιφέρειας Αττικής και την Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία και αντίθεσή του στον διαγωνισμό που προκήρυξε η ΕΤΑΔ Α.Ε. για την εκμίσθωση της παραλίας των Αλυκών Αναβύσσου.

Ο κ. Φιλίππου συντάσσεται με το ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Σαρωνικού που προέκυψε από την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/5 και το οποίο συνυπογράφουν πολίτες της περιοχής, τοπικοί φορείς και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, καθώς και με το αίτημα – διαμαρτυρία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού, με το οποίο καταγγέλλεται η απόφαση της ΕΤΑΔ. Εκφράζει δε την απορία γιατί επιλέγεται αυτή η τακτική σε βάρος του Δήμου Σαρωνικού, ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις (Πειραιάς, Βούλα, Κορωπί) η διαχείριση των ακτών – δημοσίων εκτάσεων παραχωρήθηκε στους δήμους, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, των πολιτικών κομμάτων, των φορέων – συλλογικοτήτων και των πολιτών.

Ολοκληρώνοντας την επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής αιτείται να παραμείνουν οι παραλίες ελεύθερες και ανοιχτές σε πρόσβαση σε όλους τους πολίτες, να διακοπεί άμεσα ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ και να παραχωρηθούν όλες οι ακτές για χρήση στον Δήμο Σαρωνικού.

** Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής.

Επιστολή – Οι παραλίες να παραμείνουν ελεύθερες για όλους τους πολίτες

Ψήφισμα Δήμου Σαρωνικού για Αλυκές Αναβύσσου

ΑΙΤΗΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΑΛΥΚΕΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: