ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ

 Με νομοθετική πρωτοβουλία πέρασε η παράταση των συμβάσεων και με τροπολογία να μην είναι αυτό στη διακριτική ευχέρεια των δημάρχων. Και αφορά κόσμο που έχει κερδίσει και δικαστικές αποφάσεις ότι καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Επί της ουσίας η απόφαση της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους είναι η αναζήτηση ενός μοντέλου που θα δίνει αξιοπρέπεια στην εργασία ανθρώπων, οι οποίοι αποτελούσαν την εκλογική (εκβιαστικά) πελατεία των δημάρχων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.
Την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για άρση της ομηρείας των εργαζόμενων, δεν στήριξαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, , δεν την στήριξε η Αυτοδιοίκηση( το κομμάτι του Πατούλη ) γιατί θέλει είτε να έχει τους ίδιους εργαζόμενους σε ομηρεία, είτε να πουλήσει ελπίδα σε άλλους ενόψει των εκλογών του 2019. Πάρεδροι έστειλαν το θέμα στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Δηλαδή αν οι ίδιοι οι πάρεδροι ενέκριναν τα εντάλματα πληρωμής (όπως έκαναν συνάδελφοί τους) δεν θα πήγαινε στην Ολομέλεια. Στελέχη της Ν.Δ. έπαιρναν δημόσια θέση για να μην εγκρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο τα εντάλματα. Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμών για την καταβολή των δεδουλευμένων σε μέρος των συμβασιούχων (οι περισσότεροι έχουν πληρωθεί και κανείς δεν θα κάνει καταλογισμό). Με ποιο σκεπτικό; Εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα. Όταν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της παράτασης (και όχι μετατροπής των συμβάσεων) δεν έχουν καταπέσει ως αντισυνταγματικές από το ΣτΕ για παράδειγμα αφού κανείς δεν προσέφυγε, πως το Ελεγκτικό Συνέδριο – που μέχρι πρόσφατα δεν έκρινε καμία συνταγματικότητα, αλλά το ενδιέφερε μόνο να υπάρχει νόμος για να καλύπτει τις δαπάνες – διαρρέει περί αντισυνταγματικότητας; Ας υποθέσουμε ότι δεν είχε περάσει η παράταση των συμβάσεων, τι θα είχε συμβεί; Οι συμβάσεις θα είχαν λήξει και οι ΟΤΑ θα είχαν πάρει εγκρίσεις για νέες. Δεν χρειάζεται καμία απάντηση για το Ελεγκτικό Συνέδριο. H χαιρέκακη δήλωση του προέδρου της ΝΔ είναι δηλωτική των προθέσεών της. Μετά από αυτή τη δήλωση όλοι καταλαβαίνουν ότι η ενέργεια αυτή έγινε με εμπλοκή της ΝΔ και προσωπικά του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά από αυτή τη δήλωση όλοι οι συμβασιούχοι καταλαβαίνουν ποιοι τους θέλουν υπό ομηρεία. Μετά από αυτή τη δήλωση όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο καταλαβαίνουν ότι σε μία – από ατύχημα – άνοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία οι συμβασιούχοι θα είναι η αρχή. Δεν θα μείνει ρουθούνι να δουλεύει στο δημόσιο, αλλά οι εργολάβοι θα κάνουν χρυσές δουλειές με το δημόσιο χρήμα. Χρυσές δουλειές για τους εργολάβους δηλαδή, τα outsourcing του Κυριάκου .

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: