Γ. Πατούλης: Θα ενημερώσει επιτέλους επίσημα ο κ. Πουλάκης την ΚΕΔΕ για το σχέδιο της Κυβέρνησης για την αλλαγή του Καλλικρατη;

Την αντίδραση του προέδρου της ΚΕΔΕΓ. Πατούλη προκάλεσε η παρουσίαση από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκη των 25 βασικών αλλαγών που έχουν κατατεθεί από την αρμόδια Επιτροπή του ΥΠΕΣ για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε εκδήλωση της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη».

Ειδικότερα με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατηγορεί τον κ. Πουλάκη γιατί παρουσίασε τις θέσεις της Κυβέρνησης για την αλλαγή του Καλλικράτη σε κομματικό ακροατήριο, αντί να έρθει στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, όπου θα είχε τη δυνατότητα να ακούσει και τις απόψεις των επίσημων θεσμικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παράλληλα εγκαλεί την ηγεσία του  υπουργείου Εσωτερικών  γιατί για μία ακόμη φορά επιλέγει τους μονολόγους, από το διάλογο.

«Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι μεταρρύθμιση του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δήμων δεν μπορεί να γίνει» τονίζει ο κ. Πατούλης.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ:

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκης αποφάσισε να παρουσιάσει τις θέσεις της Κυβέρνησης για την αλλαγή του Καλλικράτη σε εκδήλωση δημοτικής παράταξης που υποστηρίχθηκε από το κόμμα του στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Επέλεξε ένα κομματικό ακροατήριο, αντί να έρθει στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, όπου θα είχε τη δυνατότητα να ακούσει και τις απόψεις των επισήμων θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης Ά Βαθμού.

Για μια ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών επιλέγει τους μονολόγους, από το διάλογο.

Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι μεταρρύθμιση του Κράτους και της Aυτοδιοίκησης χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Δήμων δεν μπορεί να γίνει.

localit.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: