Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής αντιμετωπίζει έγκαιρα το πρόβλημα των κουνουπιών – Αεροψεκασμός στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά – Μαραθώνα.

Ο αεροψεκασμός αυτός εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2017 που υλοποιεί η Π.Ε.Α.Α. σε όλους τους δήμους που την αποτελούν

Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, ως υπεύθυνη εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2017, σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρία εκτέλεσης του έργου, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 13 Απριλίου την 1η εφαρμογή (προνυμφοκτονία) από αέρος

στον υδροβιότοπο Εθνικού Πάρκου Σχινιά του Δήμου Μαραθώνος με βιοκτόνα σκευάσματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο αεροψεκασμός αυτός εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2017 που υλοποιεί η Π.Ε.Α.Α. σε όλους τους δήμους που την αποτελούν και περιλαμβάνει 10 εφαρμογές από εδάφους (έχουν ξεκινήσει από 20 Μαρτίου) και συνολικά 7 από αέρος (η 2η εφαρμογή έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 21 Απριλίου).

Στην επιχείρηση παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου καθώς και η τεχνική επιτροπή παραλαβής – παρακολούθησης του έργου με πρόεδρο τον Γιώργο Κώνσταντο και μέλη τους Όλγα Παπαχατζή και Κώστα Καπέλο.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η 2η φάση Επίγειων Εφαρμογών σε όλους τους δήμους της Ανατολικής Αττικής.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: